top of page

A Rienda Suelta

A Rienda Suelta és la nova producció de la Cia. Du’K’tO, un espectacle de carrer 45’ de durada i per a tots els públics, que reuneix tres dels membres fundadors de la companyia. L’espectacle posa les relacions humanes, el joc i l’espai públic en el centre de la creació.

 

A Rienda Suelta és deixar-se emportar; és fer volar la imaginació a través del joc i del record, gaudint d'aquest moment de forma col·lectiva. Tres amics que es diverteixen entre ells i amb el públic, expressant-se amb un llenguatge acrobàtic, dansat i en clau d'humor.

 

L’espectacle parteix de jocs simples i reconeixibles que, amb aquest “deixar-se emportar” del propi grup acaba per construir estructures de moviment més complexes i virtuoses. La companyia presenta una proposta plena de vitalitat, humor i plasticitat, que pretén crear noves oportunitats de relacionar-nos entre nosaltres a l’espai públic.

A Rienda Suelta també es planteja la relació entre els intèrprets i el públic. Com les dinàmiques que creen un grup de persones poden sentir-se com identitat pròpia i, al mateix temps, convidar als espectadors a que es contagiïn d’una mateixa energia, d’una mateixa vivència? A l’espectacle es desdibuixa la línia que separa l’espai escènic de la resta de l’espai públic, fent que els intèrprets puguin estar immersos entre el públic i que es creï una relació tan propera que, per moments, no es pugui diferenciar.

A Rienda Suelta s’estrena a Fira Tàrrega ’23 després d’un cicle de presentacions a l’estiu en forma de preestrenes. La proposta compta amb les complicitats de Cronopis, Espai de Circ a Mataró (CAT), el Centre d’Investigació Escènica (IB), el Teatre Principal de Palma (IB), la Fira de Circ al Carrer  (CAT), la Societat Cultural Sant Jaume (CAT) i l’Aula de Teatre (CAT). Així mateix, el projecte ha guanyat el Premi del Públic Lola Casademunt durant la preestrena a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà (2023), així com també un dels Premis Espai l’Amistat a la Creació Artística organitzats per l’Ajuntament de Premià de Mar, el que suposa un reconeixement al projecte i un suport econòmic per al procés de creació. L'espectacle també ha estat recomanat en el catàleg de circ 2024 de recomana.cat.

Fitxa artística

Idea original i creació: Cia. Du'K'tO
Direcció artística: Lucio Baglivo
Acompanyament coreogràfic: Laia Santanach
Disseny musical: Pol Jubany
Interpretació: Adrián Pérez, Bàrbara Vidal i Bernat Messeguer
Material audiovisual: Raul Cavero
Amb el suport: Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del
Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya i
l'Institut d'Estudis Baleàrics del Govern Balear.
Amb la col·laboració: Cronopis Espai de Circ (CAT), Fira de Circ al Carrer (CAT),
Centre d'Investigació Escènica (IB), Teatre Principal (IB), l'Aula de Teatre (CAT)
i la Societat Cultural Sant Jaume (CAT).
Durada: 45'
Àmbit: circ i dansa contemporània
Dirigit a: tots els públics
Estrena absoluta: Fira Tàrrega '23 (CAT)
Distribució: Fani Benages

 

Premi Espai l'Amistat a la Creació Artística '22
Premi del públic a Fira de Circ al Carrer '23
Espectacle recomanat a Recomana.cat '24
Espectacle seleccionat per Espai de Carrer '24
Espectacle seleccionat per CircoEscena'24
Espectacle seleccionat per EKO Pirineus de Circ '24 / '25 

 

logo_fira.png
teatre-l-amistat_thumb_v2236318.jpg
logos_cafuné.jpg
descarga.png
logo cultura blanc.jpg
ieb_col_uwXlrKL.jpg
bottom of page