top of page

Lume

Fitxa artística

Lume és la tercera producció de la Cia. Du’K’tO, un espectacle per a tots els públics amb una escenografia dinàmica, on les llums i les ombres aporten noves dimensions que es combinen amb textures i colors.

L’espectacle presenta un món íntim entre els quatre intèrprets, ambientat en un espai en blanc que bé podria ser un vaixell o un castell de llençols d’infants. Un conjunt heterogeni de teles crea un recorregut d’entrada del públic per dins l’espai escènic, que aviat es transformarà i adquirirà diferents conformacions durant l’espectacle, condicionant la visió de l’espectador.

 

Els quatre personatges transiten entre el món de fantasia i el terrenal, representant conceptes antagònics que opten per un acte de llibertat i coratge de posar-se en joc. Mitjançant un llenguatge escènic que es nodreix del circ i es complementa amb el teatre i la dansa, es desenvolupen les diferents escenes, majoritàriament duets, on hi apareixen les acrobàcies, els malabars i el trapezi. Les parts grupals destaquen per la recerca en la tècnica dels portés acrobàtics i la seva integració amb el trapezi.

 

La producció de l’espectacle s’inicia en el marc del projecte autogestionat “Circ de Nadal 2020” de Cronopis, Espai de Circ a Mataró, integrant a l’espectacle altres dos artistes residents de l’espai. Aquesta primera etapa compta amb la direcció artística de Celso i Frana de la Companyia “eia” i conclou amb un cicle de 10 representacions al mateix espai durant les festes de Nadal.

 

La segona etapa de creació i producció compta amb l’acompanyament de Antxón Ordóñez com a mirada externa, Iván Tomasevic en l’assistència en el disseny de llums i Benet Jofre en l’escenografia. L’espectacle s’estrena al juliol de 2021 a la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.

Producció: Cia. Du'K'tO (CAT)
Direcció artística: Frana & Celso, companyia de circ EIA
Mirada externa: Antxón Ordoñez, Accidental Company
Disseny de llums: Bernat Messeguer
Assistència disseny de llums: Iván Tomasevic
Tècnica de llums: Inka García
Assistència escenogràfica: Benet Jofre
Fotografia: Raquel Cros
Audivoisuals: Julián Waisbord
Intèrprets:  Odilo Fernández, Bàrbara Vidal, Sofia Núñez i

Bernat Messeguer.
Col·labora: Cronopis Espai de Circ (CAT)
Amb el suport: Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural
del Departament de Cultura (CAT) i
l'Institut d'Estudis Baleàrics (IB).

Distribució: Bernat Messeguer 
logo cultura blanc.jpg
cronopis-logo-blanc.jpg
ieb_col_uwXlrKL.jpg
bottom of page